![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
14. 10. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Černé jeřabiny do omáček: Otrhané a oprané jeřabiny společně s cukrem dusíme 1 hodinu v troubě. Na plechu je promačkáme, ochutíme skořicí, přidáme kyselinu citrónovou a ještě podusíme. Nakonec vlijeme rum. Promícháme a plníme ... …více»
|
![]() |
14. 10. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zavařenina na špagety: Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájme na malé kousky. Papriky opečeme v troubě na sucho a také oloupeme a nakrájíme. Do velkého hrnce dáme olej a na kousky pokrájeny česnek, přidáme rajčata ... ... …více»
|
![]() |
14. 10. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Čatní z dýně: Dýni oloupeme, vykrojíme semeníky a pevnou dužinu nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmahneme na oleji. Vhodíme dýni, spařená a sloupnutá rajčata pokrájená na kousky, oloup ... …více»
|
![]() |
13. 10. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Nálev na okurky dia: Povaříme vodu, ocet, cukr, sůl a přidáme sacharin a odstavíme. Do každé sklenice dáme 2 kuličky pepře, 1 nové koření, kousek bob. listu, hřebíček, Půl lžičky hořčičného semínka, kopr, cibuli ... ... …více»
|
![]() |
13. 10. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Houbový salát s paprikami: Očištěné houby nakrájíme spolu s paprikami na kostičky a vaříme je asi 20 minut. Vodu slijeme. Cibuli pokrájenou na kostičky povaříme asi 5 minut spolu s kečupem, octem, solí, cukrem a olejem. Takto p ... …více»
|
![]() |
13. 10. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Matjesy z cukety: 1) Cukety nakrájíme na hranolky, cibuli na plátky, přimícháme sůl a necháme asi 3 hodiny odležet. Pak přidáme cukr, pepř, ocet a olej a promícháme. 2) Na dno každé sklenice dáme 1 bobkový list, 2 zrnk ... …více»
|
![]() |
13. 10. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Špičková domácí paštika: Tučné vepřové maso uvaříme a umeleme. Vepřová syrová játra také semeleme. Česnek oloupeme a utřeme.
Cibuli oloupeme, nasekáme a osmažíme na tuku.
Promícháme játra s vařeným masem a přidáme vejce ... …více»
|
![]() |
13. 10. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Švestky v alkoholu: Koření a cukr povaříme ve vodě. Opláchnuté ovoce dáme do cukrového nálevu a 10 minut povaříme. Pak vyjmeme a naplníme do sklenic. Cukrový nálev smícháme s alkoholem, nalijeme na ovoce a zavíčkujeme. U ... …více»
|
![]() |
12. 10. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vepřové maso ve vlastní šťávě: Maso nakrájíme na kousky velké asi 1,5×1,5 cm, přimícháme sůl, kterou si PŘESNĚ navážíme !!!
Dobře propracujeme rukou a naplníme do skleniček. Otřeme okraj, dobře zavřeme a dáme vařit do vody (úplně ... …více»
|
![]() |
11. 10. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jablkový kompot s jeřabinami: Jeřabiny opereme, otrháme od střapin, jablka omyjeme, oloupeme, nakrájíme na osminky a zbavíme jádřinců. Do sklenic skládáme jablka a do skulin i jako mezivrstvu jeřabiny a koření. Plníme 1 a půl cm p ... …více»
|