![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
11. 10. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Cibulky v sladkokyselém nálevu: Svaříme sladkokyselý nálev s kořením, vložíme do něho oloupané a omyté cibulky, necháme přejít var a narovnáme do zavařovacích sklenic, přidáme na nudličky nakrájenou kapii, zalijeme teplým nálevem, s ... …více»
|
![]() |
11. 10. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Celer ve slaném nálevu: Celer omyjeme, očistíme, popř. oloupeme a nakrájíme asi na centimetrová kolečka. Vložíme do vařícího solného roztoku a uvaříme téměř doměkka. Pak jej vyjmeme, propláchneme studenou vodou, nakrájíme na ... …více»
|
![]() |
11. 10. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rakytníkový sirup: Rakytníkovou šťávu zahřejeme na 75 stupňů Celsia a postupně za míchání vsypeme cukr. Mícháme, až se rozpustí. Hotový sirup nalijeme do lahví, uzavřeme vypařenou zátkou a zalijeme parafínem. ... ... …více»
|
![]() |
11. 10. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kdoulový rosol s jablky: Oloupané kdoule a jablka rozvaříme ve vodě, prolisujeme, přidáme cukr a za stálého míchání vaříme do zrosolovatění. ... ... …více»
|
![]() |
10. 10. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zelný salát k zabijačce: Nastrouhám zelí, nakrájím cibuli, přidám cukr, deko a olej, vše promíchám, nechám odležet 24 hod, pak dávám do malých omniovek 370 ml, a zavařím na 90 stupňů 15 minut. ... …více»
|
![]() |
10. 10. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kvašený zimní salát: Zelí odkrojte od košťálu a košťál uschovejte v chladničce. Můžete ho usmažit spolu s dalšími nastřádanými zeleninovými zbytky později. Listy zelí nakrájejte na větší čtverečky, cibuli na větší kousky ... …více»
|
![]() |
7. 10. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pečený rybíz: Omytý a přebraný rybíz nasypene do pekáčku a pečeme asi 20 minut ve 180°horké troubě. Pak přidáme cukr, promícháme a pečeme ještě asi 10 min. Nakonec přilejeme rum a přidáme skořici, promícháme a hned ... …více»
|
![]() |
6. 10. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jablečná přesnídávka s pudinkem: Jablka zbavíme jadřinců a v malém množství vody s cukrem a citrónovou šťávou podusíme do měkka. Vše rozmixujeme. Pyré zahřejeme a přidáme do něj 2 pudinky rozmícháne v půl litru vody. Vše povaříme, dá ... …více»
|
![]() |
6. 10. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Švestková pomazánka: Švestky omyjeme a vyloupáme, přidáme ocet a cukr a vše necháme 24 hod. uležet. Potom vaříme až do zhoustnutí, ještě mícháme asi půl hodiny. Teplé plníme do sklenic, nakonec přidáme lžičku rumu a zavíč ... …více»
|
![]() |
5. 10. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rychlené nakládané salátové okurky: Oloupanou okurku podélně rozřízneme na čtvrtky, pak ještě napříč v polovině a dáme do mísy (hlubokého talíře). Poprášíme pepřem a posypeme sekaným koprem. Vodu smícháme s trochou octa, se solí a cuk ... …více»
|