Vložil: | popocatepe |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Závitky s červeným zelím:
1 hlávka červeného zelí
| 500 g divočiny
| 100 g slaniny
| 200 g lišek
| 1 cibule
| 1 vejce
| 2 lžíce mouky
| 4 lžíce oleje
| 1/2 lžičky tymiánu
| 1 lžíce červeného, vinného octa
| 2 lžíce zakysané smetany
| 1 lžíce brusinek
Postup přípravy receptu Závitky s červeným zelím:
Zelí očistíme a předvaříme ve vroucí osolené vodě. Oddělíme 8 listů, rozprostřeme, žebra seřízneme. Divočinu rozemeleme na masovém strojku. Houby očistíme a nasekáme. Slaninu a cibuli nakrájíme na kostky, necháme zesklovatět, přidáme houby, pečeme spolu. Necháme vychladnout. Poté s vejcem a moukou přidáme k umletému masu. Dobře promísíme a ochutíme. Zelné listy pokryjeme nádivkou. Utvoříme závitky a převážeme je nití. Olej rozpálíme na pekáči. Závitky osmahneme, podlijeme octem a vínem a přikryjeme. Dusíme při 200 °C asi 35 minut, poléváme vývarem z divočiny. Zelné závitky vyjmeme, postavíme do tepla. Do vypečené šťávy vmícháme brusinky a zakysanou smetanu a na sporáku povaříme až zhoustne.
Fotky receptu Závitky s červeným zelím:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!