Použité suroviny receptu Zeleninová polévka s rýží:
200 g řapíkatého celeru
| 2 malé pórky
| 2 velké mrkve
| 600 g bílého zelí
| 1 cibule
| 150 g dušené nebo uzené šunky vcelku
| 60 g másla
| 60 g rýže
| 1,2 l horké vody
| sůl
| mletý bílý pepř
Postup přípravy receptu Zeleninová polévka s rýží:
Zeleninu pečlivě očistíme a omyjeme. Celer, pórek a mrkev nakrájíme na tenká kolečka, zelí nasekáme na větší kousky. Oloupanou cibuli a šunku nakrájíme na malé kostičky. Ve větším hrnci rozehřejeme máslo a zeleninu na něm za stálého míchání orestujeme. Pak ji zalijeme horkou vodou a asi 10 minut povaříme. Rýži propereme ve studené vodě a do polévky ji přidáme spolu se šunkou. Polévku dochutíme solí a pepřem a na mírném ohni vaříme 20 minut.