Použité suroviny receptu Zeleninový krém s mrkvičkou:
500 g brambor
| 100 g celeru
| 500 ml vývaru
| 1 mrkev
| 1 lžíce másla
| 250 ml smetany
| dle chuti: sůl a pepř
| 1 svazek pažitky
| 1 řeřicha
Postup přípravy receptu Zeleninový krém s mrkvičkou:
Oloupané brambory s celerem. Omyjeme je a nakrájíme na kostičky. Ve velkém hrnci ohřejeme vývar. Nasypeme do něj pokrájenou zeleninu a 20 minut ji vaříme.
Oloupeme mrkev, omyjeme ji a nakrouháme na nudličky nebo ji nastrouháme na hrubém struhadle. Mrkev podusíme na másle. Do zeleninového vývaru opatrně přilijeme smetanu a prohřejeme ji. Polévku rozmixujeme do hladkého krému a ochutíme solí a pepřem. Opereme pažitku a nasekáme ji na kousky. Ostříháme řeřichu. Do hlubokých talířů nasypeme podušenou mrkev a přelijeme ji zeleninovým krémem. Přímo na talíři dozdobíme pažitkou a řeřichou.
Fotky receptu Zeleninový krém s mrkvičkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!