Vložil: | Lucie10 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Zelenivový vývar s jehněčím:
2 lžice olivového oleje
| 2 velké cibule nakrájené na drobno
| 450 g jehněčího nakrájeného na kostičky
| 1,5 litru hovězího vývaru
| 450 g tuřínu nakrájeného na malé kousky
| 2 mrkve nakrájené na kolečka
| 1 brambor nakrájený na menší kostky
| 2 stonky řapíkatého celeru narájené na kolečka
| 120 g ječných krupek
| tymián
| sůl
| mletý černý pepř
| petrželka
Postup přípravy receptu Zelenivový vývar s jehněčím:
Ve větším hrnci rozpálíme olej a za stálého míchání ne něm osmahneme cibulku do měkka. Přidáme jehněčí a vývar a uvedeme do varu, pak zmírníme teplotu a mírným varem vaříme 10 minut. Přitom sbíráme z povrchu pěnu.
Přidáme tuřín, mrkev, brambor, celer, kroupy, tymián, sůl a špetku pepře a bez pokličky vaříme asi 45 minut, dokud krupky nezměknou. Na talíři posypeme polévku petrželkou a podáváme s čersvými rohlíky.
Fotky receptu Zelenivový vývar s jehněčím:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!