Použité suroviny receptu Zelná polévka s klobáskou v chlebovém košíčku:
400 g kyselého zelí
| 150 g klobásky
| 10 g mleté papriky
| 150 g vařených barmbor
| sůl, pepř
| polévkové koření
| česnek
| 80 g hladké mouky
| 4 ks středně velkého kulatého chleba
| 150 g uzené slaniny
Postup přípravy receptu Zelná polévka s klobáskou v chlebovém košíčku:
K rozpuštěné slanině přidáme cibulku, zpěníme do růžova, přidáme mletou papriku. Dvakrát zamícháme a zalijeme uzeným vývarem. K tomuto základu přidáme překrájené a propláchnuté zelí, vše vaříme doměkka, během vaření přidáme nakrájenou klobásku na tenké plátky. Z kulatého chlebu odkrojíme stříšku a částečně ho vydlabeme. Hotovou polévku můžeme zahustit moukou nebo rozmočenou směsí z vydlabaného chleba. Vše dochutíme vypsaným kořením dle chuti. Porce polévky podáváme v teplém vydlabaném chlebu.
Fotky receptu Zelná polévka s klobáskou v chlebovém košíčku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!