Postup přípravy receptu Zelný salát s mrkví a jablkem:
Ze zelí vyřízneme košťál, oloupeme vrchní ovadlý list a zelí rozkrájíme na úzké proužky. Vložíme na síto a přelijeme vařící vodou. Přendáme do mísy a necháme vychladnout. Mrkev oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Jablko omyjeme, rozdělíme na čtvrtky, vykrojíme jádřinec a rozkrájíme na drobné kostičky. Křen, oloupeme, omyjeme a nastrouháme v množství, které sneseme. Výhonky alfa vojtěšky vyjmeme z tácku a na prkénku překrájíme na malé kousky. Vše smícháme v míse, posypeme drceným kmínem, osolíme, přisladíme, zakápneme octem, promícháme a uložíme do chladničky. Zelný salát s mrkví a jablkem podáváme vychlazený.