200 g červených fazolí
| 200 g bílých fazolí
| 100 g uzené slaniny
| 1 cibule
| 2 stroužky česneku
| 2 lžíce olivový olej
| 1 konzerva rajčat (400g)
| sůl, pepř
| 1 lžička sladké papriky
| na špičku nože kayenského pepře
| 2 bobkové listy
| 750 ml masového vývaru
| 1/2 šťáva z limetky nebo citronu
| 3 mrkve
Postup přípravy receptu Zimní fazolový hrnec:
Fazole namočíme do velkého množství vody a necháme přes noc. Příští den fazole slijeme, dáme do hrnce, zalijeme vodou, aby byla zcela pokryté a přikryté vaříme 45 minut. Slaninu bez kůže nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek nakrájíme na drobno. Mrkev oloupeme a nakrájíme na plátky. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a krátce a prudce slaninu opečeme. Do hrnce se slaninou přidáme česnek a cibuli a necháme je zesklovatět, přidáme mrkev a krátce podusíme. Nakonec přidáme rajčata i se šťávou a rozmačkáme vidličkou. Osolíme, opepříme, posypeme paprikou a kayenským pepřem. Přidáme bobkový list. Vše společně 15 minut dusíme. Přidáme scezené fazole, zalijeme vývarem a vaříme dalších 15 minut. Dochutíme limetovou šťávou a podáváme.
Fotky receptu Zimní fazolový hrnec:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!