Vložil: | Martaj1997 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Žlutomasé kuřátko v medové marinádě:
4 kusy kuřecích steaků
| Marináda:
| 1/2 lžičky barevného pepře
| 300 ml červeného vína
| 3 polévkové lžíce olivového oleje
| 150 g pokrájené cibule
| 4 polévkové lžíce medu
| Broskvový dip:
| 1 lžíce škrobové moučky
| 375 ml vody
| 100 g čerstvých nebo kompotovaných broskví
| 1 červená chilli paprika
| 20 g třtinového cukru
| 1/2 lžičky soli
| 3 lžíce vinného červeného octa
| 1 menší cibule
| 1 lžíce olivového oleje
| 1 lžička lisovaných rajčat
| 1/2 lžičky sekaného česneku
| 1 lžička čerstvého zázvoru
Postup přípravy receptu Žlutomasé kuřátko v medové marinádě:
Kuřecí steaky marinujte nejlépe půl dne v lednici a zlehka je osolte až před samým pečením. Pečte nejdříve na kůži do křupava a potom otočte a pozvolna dopékejte dalších patnáct minut. Broskvový dip: škrobovou moučku rozmíchejte s trochou vody na kašičku. Broskve a chilli nakrájejte na kostičky. Na oleji orestujte cibulku, chilli, zázvor a protlak, přidejte cukr. Zalijte vinným octem a zbytkem vody, přiveďte do varu a za stálého míchání zahustěte škrobem a dvě minuty povařte. Nechejte zchladnout a rozmixujte ponorným mixérem. Na konec přidejte kousek pokrájené broskve na ozdobu a dosolte. Podávejte chlazené.
Fotky receptu Žlutomasé kuřátko v medové marinádě:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!