Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 Jiří Lábus v komedii MilionJiří Lábus v komedii Milion Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 16.11. 2025
Dnes má svátek Otmar
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Anýzové sušenky

fotka Anýzové sušenky
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 85 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Anýzové sušenky:

500 g hladké mouky  | 30 g moučkového cukru  | 30 g droždí  | 130 g Hery  | 3 g soli  | 4 g mletého anýzu  | 2,5 dl mléka  | 200 g krupicového cukru  | 2,5 dl vody  | na obalení: moučkový cukr

Postup přípravy receptu Anýzové sušenky:

Z droždí, jedné třetiny vlažného mléka a části prosáté mouky zhotovíme řídký kvásek, který lehce poprášíme moukou a necháme vzejít. Ke kvásku přidáme všechny ostatní suroviny včetně rozpuštěného, vlahého tuku, vymícháme hladké těsto a necháme je vykynout. Vykynuté těsto mírně propracujeme a rozdělíme na malé kousky, které vyválíme v tenké praménky. Z nich stáčíme malé věnečky, preclíčky a podobně. Vytvarované kousky odkládáme na vymaštěné plechy, kde je necháme ještě částečně vykynout. Anýzové sušenky pečeme ve středně vyhřáté troubě (180-200 stupňů C) do zlatohněda. Mezitím si připravíme z krupicového cukru a vody rozvar. Vychladlé pečivo máčíme ve studeném cukerném rozvaru a obalujeme v moučkovém cukru.


Fotky receptu Anýzové sušenky:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Anýzové sušenky
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !