3 balíčky listového těsta
| 3 vajíčka
| 100 g tuku (Hera, máslo...)
| 3 lžíce medu
| 300 g nahrubo nasekaných vlašských ořechů
| vanilkový cukr
| 1 lžíce jogurtu
| asi 150 g cukru (může být i více, pokud máte raději)
Postup přípravy receptu Arménské řezy :
Vyválíme 1. balíček listového těsta. Dáme na plech a upečeme. Upečené těsto zatím odložíme. Vyválíme 2. balíček listového těsta a dáme na plech (vždy na plech dávám pečicí papír). Na něj dáme polovinu směsi.
Směs: ze 3 bílků ušleháme sníh, přidáme vanilkový cukr a zašleháme 300 g ořechů. Následuje plát, který jsme si na začátku upekli. Na již upečený (prostřední) plát dáme druhou polovinu směsi. Následuje 3. balíček listového těsta, který si vyválíme a položíme na směs. Poslední plát potřeme směsí ze 3 žloutků a 1 lžíce jogurtu nebo kefíru. Před pečením si zlehka nožem nakreslíme čáry, které nám vyznačí budoucí velikost jednotlivých řezů. Doprostřed každého dáme polovinu vlašského oříšku. Dáme péci. Když nám těsto začíná červenat. Nalijeme na těsto směs ze 3 lžic medu a 100 g tuku (obě ingredience jsme předem rozpustili) a dáme dopéci.
Řezy jsou originálem od mé sousedky - Arménky. Jsou velmi dobré. Narozdíl od jejího původního receptu jsem musela ubrat cukr a množství medu, jinak by se mi totiž přilepil samou sladkostí jazyk k patru. No co naplat, Arméni prostě milují cukr.
Fotky receptu Arménské řezy :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!