Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 28. března slavíme Den učitelů28. března slavíme Den učitelů Ryby - roční horoskop na rok 2025Ryby - roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 19.03. 2025
Dnes má svátek Josef
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Babiččin páteční půst (imam bajalda)

fotka Babiččin páteční půst (imam bajalda)
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 35 min
Hodnocení:  ++++++++__
Počet hodnocení: 10

Použité suroviny receptu Babiččin páteční půst (imam bajalda):

2 ks větší cibule  | 1 ks lilek  | 3 ks zralá rajčata  | 1 palička česneku  | 250 g mraženého zeleného hrášku  |  olej  | 1 ks feferonka  |  hladká mouka  | 1 hrnek vody  | 1 ks červená paprika  |  sůl

Postup přípravy receptu Babiččin páteční půst (imam bajalda):

Cibuli nakrájíme na půlměsíčky a osmažíme na oleji (výjimečně olejem nešetříme), přidáme lžičku mouky, až zrůžoví odstavíme, přidame sladkou papriku a hned zalejeme vodou. Až začne vařit, přidáme na větší kostky nakrájený lilek, povaříme 5 minut a přidáme hrášek, krájená rajčata, feferonku a česnek na plátky. Dusíme do měkka, podáváme s bílým pečivem.
Jídlo má hustší konzistenci, nutno častěji míchat. Jíme s plátky bílého pečiva a namáčíme do omáčky jako knedlík. Správný postup ovšem velí, kousky pečiva trhat, nabírat tím omáčku rukou a po každém soustu olízat prsty - zní to zvláštně, ale chuť při správném postupu je lepší.
Recept pochází z Turecka.


Fotky receptu Babiččin páteční půst (imam bajalda):

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Babiččin páteční půst (imam bajalda)
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !