Postup přípravy receptu Babiččiny krájance z Hroznové Lhoty :
Je to babičkovský recept, takže předem upozorňuji, že množství ingrediencí se může měnit, např. mouka, mléko. Musíme poznat, až bude těsto "akorát" a podle toho přisypat mouku atd. Mouku smícháme s troškou soli, přidáme cukr, smetany, prášek do pečiva, přilijeme vlažné mléko, 2 žloutky a 1 celé vejce. Máslo pokrájíme na malé kousky a přidáme do těsta a těsto zpracováváme nejdříve ve větší míse vařečkou. Potom těsto přeneseme na vál a pokračujeme ve zpracovávání těsta rukama (mouku přidáváme podle potřeby). Těsto by se nemělo lepit a mělo by být krásně měkoučké a vláčné. Těsto převalujeme, aby nám pak krásně lístkovalo. Potom jej rozdělíme na cca 4 části a vyválíme velkou placku o síle cca 0,5 cm a vykrajujeme z ní kolečka (jde to i větší sklenicí). Kolečka přeneseme na plech a vidličkou na nich můžeme vytvořit mřížky. Potřeme rozkvedlaným vajíčkem a dáme do trouby na cca 220 °C péct. Krájance můžeme naplnit i povidly a to tak že na kolečko dáme lžičku povidel a přiklopíme dalším kolečkem a po stranách stlačíme.
Poprvé jsem je ochutnala právě u babičky v Hroznové Lhotě a patří to k mým nejoblíbenějším sladkým receptům.