200 g kuřecí maso
| 200 g vepřová kýta nebo kotleta
| 1 ks bílek
| 1 lžíce škrobová moučka
| 1 ks cibule malá
| 1 ks paprika červená
| 1 ks paprika žlutá nebo zelená
| 2 ks hlávkové zelí - listy
| 2 lžíce sterilovaná kukuřice
| 2 lžíce žampióny sterilované
| sůl, pepř
| zázvor
| sójová omáčka
| ocet
| olej na smažení
Postup přípravy receptu Barevné maso:
Z bílku, vody a škrobové moučky umícháme hladké těstíčko. Maso omyjeme, osušíme a pokrájíme na větší nudličky. Zeleninu nakrájíme na proužky, cibuli a pórek na kolečka. Na pánvi rozpálíme trochu oleje a nudličky masa obalené v těstíčku na něm zprudka opečeme ze všech stran. Potom přidáváme jednotlivé druhy zeleniny od těch nejtvrdších až po nejměkčí. Stále mícháme a restujeme asi 20 minut. Směs zalijeme sójovou omáčkou, okořeníme zázvorem a pepřem. Podle chuti přisolíme a zakápneme troškou octa. Podle potřeby podlijeme trochou vody a dusíme doměkka.
Barevné maso podáváme s vařenou rýží nebo chlebem.
Fotky receptu Barevné maso:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!