Postup přípravy receptu Batenžánové chipsy:
Toto jídlo se jen zdá velmi těžké avšak jeho příprava je velmi jednoduchá. Batenžán (nebo také lilek a baklažán) nakrouháme na kolečka, která klademe na pekáč nebo hluboký tác a prokládáme ubrousky.
Každou vrstvu musíme prosolit, aby nám lilek pustil vodu. Necháme proležet v ubrouscích nejméně 60 min. Když to bude déle, nic se neděje.
Proleželé a odvodněné plátky obalujeme v těstíčku z vajíček, hladké mouky a arabského koření. Těstíčko musí být hustší, aby na batenžánu drželo.
Obalená kolečka lilku smažíme nejlépe v pánvi wok, olej musí být naprosto rozpálený, jinak se nám lilek nacucá olejem.
Hotová kolečka podáváme jako předkrm, nebo chuťovku s kečupem a tatarskou omáčkou.