1 středně velké kuře
| 3 makadamské ořechy nebo mandle
| 2 lžičky koriandru
| čtvrt lžičky kmínu
| čtvrt lžičky fenyklu
| čtvrt lžičky skořice
| 3 hřebíčky
| 2 bobkové listy
| z půlky citrónu šťáva
| 12 zrnek pepře
| 2 stroužky česneku
| 1 velká cibule
| 1 lžička mletého zázvoru
| půl lžičky nastrouhané citrónové kůry
| 300 ml kokosového mléka
| dle chuti. sůl
Postup přípravy receptu Bílé kuřecí kari:
Kuře očistíme, omyjeme a nasekáme na kousky. Z ořechů cibule, česneku, kurkumy a cayenského pepře připravíme jemnou pastu. Ve větší pánvi ji smícháme s kokosovým mlékem, citrónovou kůrou a bazalkou a uvedeme je do varu. Vložíme kousky kuřete a bez pokličky napolo uvaříme. Pak zmírníme teplotu a zlehka vaříme až doměkka. Šťávy má zůstat poměrně hodně. Před podáváním pokapeme citrónovou šťávou a osolíme.
Fotky receptu Bílé kuřecí kari:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!