Postup přípravy receptu Bleskový třesený dort:
Do většího hrnce s pokličkou, která dobře těsní, nalijeme dvě smetany na šlehání, dva mandarinkové kompoty i se šťávou a nasypeme dva pudinky. Základem úspěchu je konkrétní pudink Créme Olé. Spořivé ženy vyzkoušely samozřejmě i jiné, levnější pudinky, TY ALE NEFUNGUJÍ a neudělají z ingrediencí takovou pěknou hustou a hladkou hmotu. V obchodech můžete koupit pudink vanilkový a čokoládový. Použít se dají oba, estetičtěji ale dort vypadá s vanilkovým. Nic nemícháme, jen hrnec zakryjeme pokličkou a několikrát zatřeseme. Jak dlouho je potřeba třást, pocítíte velmi rychle i sami, protože tekutý obsah se změní na krémový a s tím se třese těžko. Dortovou náplň natřeme na korpus. Ozdobíme šlehačkou vyrobenou klasickou metodou z třetí smetany.
Pohodlnější ženy mohou použít šlehačku ve spreji, ale pokud opravdu musíte, tak určitě zkontrolujte na obalu, či sprej obsahuje alespoň trochu smetany, nebo je čistá umělá hmota, resp. ztužený tuk. Místo dortového korpusu se dají použít i obyčejné piškoty nebo sušenky. Pokud ale chcete dort konzumovat okamžitě, co po celé té estrádě asi chcete, piškoty nebudou mít čas nasáknout vlhko z náplně, proto je dobré je namočit do vychladlé kávy, případně kompotové šťávy.
Pokud si myslíte, že Vám stačí i poloviční dávka, tak náplň udělejte z jedné smetany, jednoho kompotu a jednoho pudinku. Nebude Vám to ale určitě stačit, protože dort je výborný. V každém případě je to přesně to, co potřebujeme - nevařit, nepéct, jen třást!!