Postup přípravy receptu Bramborová polévka s ředkvičkami:
1. Polévkovou zeleninu očistíme a omyjeme. Cibuli oloupeme a rozčtvrtíme. Vložíme spolu se zeleninou, kostmi, bobkovým listem, celým pepřem a novým kořením do 1,5 litru osolené vody a asi 2 hodiny uvaříme. Procedíme, sebereme tuk.
2. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Jednu oloupanou kedlubnu rozkrájíme na kostičky, druhou nahrubo nastrouháme. Nakrájené brambory a kedlubnu podusíme 10 min. na másle. Zalijeme 1 litrem vývaru a vaříme 10 min.
3. Polévku rozmixujeme, osolíme, opepříme a ochutíme muškátem. Vmícháme smetanu, přidáme nastrouhanou kedlubnu a krátce povaříme.
4. Polévku na talířích ozdobíme tenkými plátky redkviček a řeřichou.