400 g filetů z aljašské tresky
| 1,5 dl olivového oleje
| 1 dl mléka
| 3 stroužky česneku
| citron
| 60 g zelených oliv bez pecek
| mletý bílý pepř
| sůl
| pažitka
Postup přípravy receptu Brandáda z tresky:
Filety osolíme, dáme do kastrolu a mírně podlejeme vodou.
Asi deset minut dusíme, než se ryba začne rozpadat.
Necháme trochu zchladnout.
Pak rybu rozebereme na kousky a vyndáme kosti.
Pak rybu vidličkou rozdrtíme.
Do kastrolu dáme polovinu oleje, rybí drť a na mírném oleji zahříváme.
Maso s olejem rozetřeme do hladka.
Okořeníme rozetřeným čenekem, pepřem a dosolíme.
Za pomalého míchání přidáme mléko a druhou polovinu oleje až budeme mít těstovinovou konzistenci.
Zahříváme a mícháme.
Hotovou hmotu dáme do misky, ozdobíme olivami a doplníme kousky citronu a pažitkou.
Podáváme s pečivem.
Fotky receptu Brandáda z tresky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!