400 g hladké mouky
| 350 g cukru moučky
| 2 celá vejce
| 3 lžíce oleje
| 1/4 l vlažného mléka
| 2 lžíce švestkových povidel
| 2 lžíce kakaa
| 1 1/2 lžičky jedlé sody
| 1 1/2 lžičky skořice
| marmeláda na potření
| tuk na vymazání
| hrubá mouka na vysypání
| nízkotučná šlehaná smetana na zdobení
Postup přípravy receptu Buchta Kominík:
V míse smícháme hl.mouku, cukr, kakao, jedlou sodu a skořici. Do sypké směsi zamícháme vejce, olej, vlažné mléko a povidla, vymícháme hladké těsto. Připravené těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 25-30 minut. Vychladlý moučník rozřízneme a namažeme marmeládou, spojíme a nakrájíme na kostky. Před podáváním zdobíme šlehanou smetanou.
Fotky receptu Buchta Kominík:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!