4 menší pstruzi
| 20 g cibule šalotky
| 2 cl vinného octa
| 5 cl suchého bílého vína
| 100 g másla
| čerstvý tymián
| sůl
| pepř
| sklenice řepné šťávy
| 4 velké brambory
Postup přípravy receptu Burgundský pstruh:
Pstruží filátka nejprve zbavte všech kostí - s trpělivostí mnicha odstraňte pinzetou i ty nejdrobnější kůstky; pak rybí maso posypte tymiánem, osolte a opepřete a zlehka pokropte olivovým olejem; umístěte filátka na míse vymaštěné máslem a nechte odpočívat v chladu; pro omáčku nechte na pánvi zpěnit jemně nakrájenou šalotku a smíchejte ji s trochou vinného octa a bílého vína; vmíchejte rozpuštěné máslo a sklenku řepné šťávy, je-li potřeba, dosolte a dopepřete, podle chuti můžete přidat pár kapek citronové šťávy; pak vložte pstruží filátka do toastového grilu a grilujte 2 minuty po každé straně. Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a zhruba pěticentimetrové plátky prohřejte v rozpuštěném másle; silné plátky brambor pak naaranžujte uprostřed každého talíře do tvaru růžice a kolem nich vždy po dvou ogrilovaných horkých filátkách pstruha pokropených trochou omáčky, jejíž zbytek servírujte v omáčníku.
Fotky receptu Burgundský pstruh:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!