Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Candát na cibuli:
1 kg candáta
| šťáva z 1 citrónu
| 25 dkg cibule
| 12 dkg žampiónů
| 5 dkg másla
| 2,5 dl horkého masového vývaru
| 1,2 dl bílého vína
| sůl
| pepř
| 3 lžíce smetany
| pažitka
Postup přípravy receptu Candát na cibuli:
Vykuchaného candáta nakrájíme na plátky asi 2 cm, pokapeme citrónem a dáme do lednice uležet asi na 15 minut.
Cibuli nakrájíme nadrobno a krátce osmahneme na másle. Přidáme na plátky nakrájené žampióny a chvíli podusíme. Podlijeme masovým vývarem, vínem, osolíme a opepříme. Nyní pánev přikryjeme a asi 10 minut dusíme. Pak do vývaru vložíme osušeného canmdáta a 10 minut při nízké teplotě podusíme. Candáta vyndáme někam na teplé místo, aby nevychladl a pak hrnec sundáme z plotny a přimícháme smetanu a dochutíme kořením.
Servírujeme tak, že candáta položíme na talíř, omáčkou polijeme a posypeme nakrájenou pažitkou.
Příloha dle chuti - chléb, bílé pečivo nebo i brambory.
Fotky receptu Candát na cibuli:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!