800 g candáta
| sůl
| pepř
| hladká mouka
| 100 ml oleje
| 100 g mrkve a petržele
| 2 cibule
| 1 nakládaná okurka
| 4 rajčata
| 5 kuliček pepře
| 1 bobkový list
| rybí vývar
| 1 citrón
| petrželka
Postup přípravy receptu Candát po záporožsku:
Osolené a opepřené porce candáta obalíme v mouce a opečeme po obou stranách. Rybu vyjmeme a na oleji opečeme nudličky zeleniny, cibule a okurky. Přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, sůl a koření, zalijeme trochou vývaru a podusíme. Opečeného candáta dáme do rendlíku, zalijeme dušenou zeleninou a dusíme na mírném ohni asi 10 minut. Candáta se zeleninou dáme na mísu a necháme vychladnout. Jednotlivé porce ozdobíme plátky citrónu a sekanou petrželkou.
Fotky receptu Candát po záporožsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!