Použité suroviny receptu Candát s kedlubnovou omáčkou:
2 kedlubny
| máslo
| 300 ml zeleninového vývaru
| 4 filety z candáta
| citronová šťáva
| 125 ml bílého vína
| 3 lžíce suchého vermutu
| 100 g zakysané smetany
| sůl
| pepř
| řeřicha
Postup přípravy receptu Candát s kedlubnovou omáčkou:
Kedlubny oloupeme a rozkrájíme na kostky. V hrnci rozehřejeme lžíci másla a kedlubny na něm osmahne. Přilijeme vývar a pod poklicí dusíme asi 10 minut. Filety z candáta omyjeme, osušíme a pokapeme citrónovou šťávou. Kedlubny vyjmeme z hrnce a udržujeme teplé. Do vývaru přilijeme víno a povaříme. Přidáme vermut, zakysanou smetanu a ještě jednou krátce zahřejeme. Pak podle chuti okořeníme.
Řeřichu přebereme, opereme, necháme oschnout a odstraníme silnější stonky. Do omáčky dáme kedlubny a podle potřeby přísolíme. Candáta osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme máslo a rybu na něm z každé strany opékáme několik minut. Candáta vyjmeme z pánve, s omáčkou ho rozdělíme na talíře, posypeme řeřichou a podáváme.
Fotky receptu Candát s kedlubnovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!