600 g candátu
| 60 g čerstvého hroznového vína
| 40 g mandarinky
| 40 g žampióny
| 20 g hladká mouka
| 1 dl smetana
| 20 g vlašské ořechy
| 30 g olej
| 20 g máslo
| petrželová nať
| sůl
| muškátový oříšek
Postup přípravy receptu Candát s ovocem:
Očištěného, vykostěného a staženého candáta nakrájíme na porce, posypeme mletým muškátovým oříškem a na oleji opečeme. Opečené porce z oleje vyjmeme. Ve vypečeném omastku podusíme žampióny. Současně na másle opečeme mandarinky, hroznové víno a ořechy. Podušené žampióny smícháme s opečeným ovocem a ořechy, poprášíme moukou, zalijeme smetanou a chvilku povaříme. Porce candáta přelijeme touto jemnou ovocnou šťávou a posypeme petrželovou natí.
Fotky receptu Candát s ovocem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!