Postup přípravy receptu Cantuccini:
Troubu předehřejeme na 180 ºC, pečící plech vyložíme pečícím papírem. V míse dohladka vařečkou vymícháme máslo s cukrem, poté přidáme nastrouhanou kůru citrusů, vejce a opět vyšleháme. Vmícháme prosátou mouku, kypřící prášek a sůl, celé mandle a dezertní víno. Na pomoučeném vále zpracujeme těsto do pásů, které budou široké asi 5 cm a vysoké 3 cm. Přeložíme je na plech, necháme mezi nimi dostatek místa a pečeme dozlatova asi 20 minut. Ještě teplé je ostrým nožem krájíme na 2 cm plátky, které opatrně přeložíme zpět na pečící papír a pečeme v troubě dalších 5 – 10 minut. Před podáváním necháme vychladit, můžeme skladovat ve vzduchotěsné nádobě, kde nám vydrží několik týdnů. Tyto dvakrát pečené sušenky (bis-cotto) se obvykle podávají s dezertním vínem Vin Santo, do kterého se namáčejí. Můžete je ovšem také servírovat se šodó a čerstvým ovocem nebo si je namáčet do kávy. Místo mandlí můžete v receptu využít i jiné druhy ořechů nebo jejich směs.