Postup přípravy receptu Chléb vaječný, topinkový obložený:
Rozbijeme vajíčka, dáme do talíře (pozor dáváme na skořápky). Rozmixujeme vajíčka v talíři, přidáme 2 špetky soli, 2 špetky pepře. Krajíc chleba dáme do vajíčka tak, aby od vajíčka byla jen jedna strana chleba. To stejné provedeme i s druhým krajícem. Dáme na pánev a smažíme dokud vajíčky nebude ,,dozlatova''. Druhou stranu smažíme jako topinku. Totéž provedeme i s druhým krajícem chleba. Když máme osmaženo, dáme chleby na talíř a rozkrojíme na půlku. Jednu půlku položíme vajíčkem na talíř, druhou půlku položíme topinkou na talíř. Půl krajíce na které je topinka pomažeme hořčicí, druhou půlku kde je vajíčko pomažeme kečupem. Pak už jen krásně ozdobíme cibulí, paprikou, okurkou a rajčetem podle fantazie a můžeme jíst.