Postup přípravy receptu Čínské zelí s čočkou:
Čínské zelí rozpůlíme, vyřízneme košťál, zelí omyjeme a nakrouháme na tenké nudličky. Papriku omyjeme, očistíme, vyřízneme semeník a lusk nakrájíme na nudličky. Cibuli a stroužek česneku oloupeme, cibuli nadrobno posekáme.
Ve velké pánvi rozehřejeme olej a zesklovatíme na něm cibuli. Přidáme nudličky papriky a krátce opečeme. Prolisujeme česnek, osmahneme a přilijeme zeleninový vývar. Uvedeme do varu, vmícháme červenou čočku a nudličky čínského zelí a podusíme asi 5 minut na mírném ohni.
Na další pánvi krátce nasucho opražíme tykvová semena a pánev stáhneme z plotny. Koriandr opereme, osušíme a najemno posekáme. Bylinky a tykvová semena vmícháme do pánve s čínským zelím a čočkou. Osolíme, opepříme, ochutíme sójovou omáčkou a podáváme.