4 vejce
| 100 g cukru
| 1/4 lžičky soli
| 4 lžíce hrubé mouky
| 80 g másla
| 1 sklenice smetany ke šlehání
| několik kapek vanilkového aroma
| 500 g bílých hroznů
| 1/2 lžíce moučkového cukru na posypání
Postup přípravy receptu Clafoutis s hrozny:
Smetanu nalijeme do vysoké nádoby, přidáme vejce a sůl a metličkou chvíli šleháme. Vsypeme cukr a šleháme ještě 3 minuty. Přidáme 60 g rozpuštěného másla a několik kapek vanilkového aroma, přisypeme mouku a šleháme tak dlouho, až vznikne hladké těsto. Hrozny opláchneme, otrháme bobule a necháme je okapat. Zapékací misku o průměru asi 22 cm vymažeme máslem, na dno narovnáme vrstvu hroznů a zalijeme těstem. V předehřáté troubě pečeme asi 35-40 minut při teplotě 180 °C. Teplý dezert posypeme moučkovým cukrem a podáváme v nádobě, ve které se pekl.
Fotky receptu Clafoutis s hrozny:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!