3 vejce
| 100 g cukru krupice
| 200 g polohrubé mouky
| 1 prášek do pečiva
| 200 g bílého jogurtu
| 120 g hořké čokolády
| 200 g másla
| pikantní marmeláda
| čokoládová poleva
| šlehačka na ozdobení
Postup přípravy receptu Čokoládový mls:
Čokoládu rozlámeme na kousky a ve vodní lázni necháme rozpustit (nebo v mikrovlnce). Do teplé rozpuštěné čokolády dáme na kousky pokrájené máslo, necháme ho též rozpustit a promícháme. Do šlehací misky rozklepneme celá vejce, přidáme cukr a společně vyšleháme do husté světlé pěny. Pak vmícháme čokoládu s máslem, jogurt nebo smetanu a nakonec po lžících mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto urovnáme do menšího vyššího plechu (asi poloviční velikosti oproti klasickému) nebo do větší dortové formy. Pomalu upečeme (40 minut při 180°C). Vychladlý korpus vodorovně rozřízneme, potřeme marmeládou, složíme zpátky a polijeme čokoládovou polevou. Po ztuhnutí polevy krájíme na řezy. Můžeme ozdobit šlehačkou.
Fotky receptu Čokoládový mls:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!