100 g cukru
| 5 vajec
| 250 g ricotty
| 5 lžic smetany ke šlehání
| 4 lžíce tekutého džemu s kousky ovoce
| 1 balení piškotů
Postup přípravy receptu Coppa al ricotta:
Z vajec oddělíme žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s polovinou cukru do pěny a bílky s další polovinou cukru do sněhu. Sýr ricotta smícháme se smetanou a po lžičkách přidáváme do žloutků a pomalu rozmícháváme, hmota nesmí mít hrudky. Pak směs pomalu smícháme se sněhem.
Cukrářské piškoty namáčíme v džemu, vyskládáme je do formiček (misek) a zaléváme krémem z ricotty. Necháme ztuhnout v lednici minimálně 4 hodiny. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.
Fotky receptu Coppa al ricotta:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!