40 g škrobu - solamylu
| 3 žloutky
| 80 g pískového cukru
| 500 ml mléka
| 1 vanilkový cukr
| 250 g dětských piškotů
| 600 g jahod
| 2 pomeranče
| 250 ml nízkotučné smetany na šlehání
| 100 g mandlových lupínků
Postup přípravy receptu Dezert snů:
Škrob rozmícháme ve 250 ml mléka spolu se žloutky a 40 g cukru. Zbývající mléko osladíme cukrem a vanilkovým cukrem a ohřejeme. Přilijeme ochucené mléko a za stálého míchání povaříme, dokud směs nezačne tuhnout. Odstavíme a dáme vychladnout. Skleněnou mísu vyložím piškoty, polovinou krému naplníme mísu, posypeme připraveným ovocem (400 g jahod nakrájených na plátky, měsíčky pomerančů nakrájených na čtvrtky). Proložíme další vrstvou piškotů, ovoce a krému a uložíme na 2 hodiny do chladničky. Ozdobíme ušlehanou šlehačkou, obložíme zbylými jahodami a mandlemi.
Fotky receptu Dezert snů:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!