4 vejce
| 4 lžíce krystalového cukru
| 6 lžíc polohrubé mouky
| 1/2 sáčku kypřícího prášku
| Na krém:
| 350-400 ml mléka
| 1 vanilkový pudink
| 100 g másla
| 2 lžíce moučkového cukru
| na zdobení
| 1 velké lentilky
| čoko kobliha
| rozinky
Postup přípravy receptu Dort jako stonožka:
VEJCE A CUKR UŠLEHÁME DO PĚNY. VMÍCHÁME MOUKU S PRÁŠKEM DO PEČIVA. ROZETŘEME NA PLECH, VYLOŽENÝ PEČICÍM PAPÍREM A PEČEME 5 MINUT DOZLATOVA. TEPLOU ROLÁDU STOČÍME I S PAPÍREM. Z PUDINKU, CUKRU A MLÉKA UVAŘÍME HUSTÝ KRÉM. PŘIDÁME ZMĚKLÉ MÁSLO A DOBŘE PROMÍCHÁME. ROLÁDU NATŘEME KRÉMEM A OPĚT STOČIME (BEZ PAPÍRU), DÁME VYCHLADIT. OZDOBÍME KOBLIHOU, LENTILKAMI A ROZINKAMI.
Fotky receptu Dort jako stonožka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!