2 zhruba 200 g filátka z bílé ryby
| 2 lžíce sójové omáčky
| 2 stroužky česneku, prolisované
| malý kousek čerstvého zázvoru, oloupaný a jemně nastrouhaný
| 1 lžíce rostlinného oleje
| 200 g jarní listové zeleniny (kapusta, zelí, špenát), nahrubo pokrájené
| sůl a pepř na dochucení
Postup přípravy receptu Pikantní jarní ryba:
1. Rybu pokapejte sójovkou a posypte česnekem a zázvorem. Na nepřilnavé pánvi nebo ve woku zahřejte olej a vložte do něj maso s marinádou. Smažte po každé straně asi tři minuty.
2. Vsypte listovou zeleninu, zastříkněte trochou vody a mírně duste asi pět minut, aby zvláčněla. Podle chuti osolte a opepřete. Rozdělte na talíře a podávejte s dušenou rýží či nudlemi.
Vegetariáni můžou použít kostky tofu; marinujte je o něco déle, budou výraznější.
Fotky receptu Pikantní jarní ryba:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!