4 plátky želatiny
| 500 g uzeného lososa v celku bez kůže
| 2 salátové okurky
| 2 červené cibule
| 0,5 svazku kopru
| 500 ml zakysané smetany
| 1 citrón
| sůl a pepř
Postup přípravy receptu Dort z lososí paštiky:
1. Rozvírací formu o průměru 22 cm vyložíme průsvitnou fólií. Želatinu dáme nabobtnat do dostatečného množství vody.
2. Lososa nakrájíme na 5 mm velké kostičky. Polovinu kostiček vyložíme do formy. Oloupeme 1 okurku, rozpůlíme ji,zbavíme semen a rovněž nakrájíme na kostičky.
3. Oloupeme cibuli. Kopr opláchneme a osušíme. Obě poslední přísady najemno posekáme a smícháme se zakysanou smetanou, citrónovou šťávou, solí a pepřem. Přimícháme okurky a zbývající kostičky lososa.
4. Želatinu rozpustíme a zamícháme do krémové hmoty.
5. Formu hmotou naplníme a chladíme přes noc.
6. Ztuhlou paštiku vyklopíme na podnos a fólii odstraníme. Zbývající okurku omyjeme a nastrouháme na plátky. Dort plátky obložíme a ozdobíme koprem.
Fotky receptu Dort z lososí paštiky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!