Použité suroviny receptu Drůbeží knedlíčky s tomatovou rýží:
4 lžíce solamylu
| 400 g kuřecích prsou
| 400 ml drůbežího vývaru
| 2 lžíce oleje
| 400 g mražené zeleniny
| dle chuti: sůl a pepř
| 2 žloutky
| 250 g rýže
| 4 lžíce panády
| 2 lžíce sekaných mandlí
| 4 rajčata
| 2 malé cibule
| 6 lžic bílého vína
| 200 ml smetany
Postup přípravy receptu Drůbeží knedlíčky s tomatovou rýží:
Mraženou zeleninu necháme povolit. Maso nakrájíme a v kuchyňském robotu najemno rozmixujeme. Smícháme se žloutky, panádou a mandlemi, osolíme a opepříme. Hmotu zformujeme do malých kuliček, které necháme ve vařící vodě asi 10 minut zatáhnout. Rýži připravíme dle návodu. Rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme, nakrájíme a na oleji necháme zesklovatět. Přidáme rajčata a dusíme 3 minuty. Vmícháme rýži a vše ochutíme. Necháme vzkypět vývar s vínem a smetanou. Solamyl smícháme se 2 lžícemi vody a vmícháme do omáčky. Přidáme zeleninu a masové kuličky a zahřejeme. Podáváme s tomatovou rýží.
Fotky receptu Drůbeží knedlíčky s tomatovou rýží:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!