Vložil: | admin |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 100 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 11 |
|
|
Použité suroviny receptu Dušená slepice:
1 ks slepice
| 50 g uzená slanina
| 50 g máslo
| 1 ks cibule
| 1 ks slepičí bujón
| sůl, pepř
| drcený kmín, majoránka
Postup přípravy receptu Dušená slepice:
Umytou slepici rozkrájíme na menší kousky. Na kostky nakrájenou slaninu rozškvaříme, přidáme máslo a nadrobno nasekanou cibuli, kterou necháme zpěnit.
Vložíme kousky slepice, z každé strany je opečeme, osolíme, posypeme drceným kmínem, mletým pepřem, promícháme a za častého podlévání horkým vývarem ze slepičího bujónu dusíme doměkka. Dochutíme solí a majoránkou.
Dušená slepice se podává s uvařenými těstovinami nebo dušenou rýží.
Fotky receptu Dušená slepice:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!