Vložil: | myro |
Porcí: | 12 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 14 |
|
|
Použité suroviny receptu Dvoudenní kuřecí pekáč:
1 kuře
| 4 lžíce oleje
| 15 dkg slaniny
| 1 kostka drůbežího vývaru
| 2 kg zeleniny (dle chuti - cibule, mrkev, červená řepa, paprika, rajčata, pórek, ...)
| sůl, pepř
| voda na rozmíchání vývaru v kostce
| 4 lžíce sojové omáčky
| 3 lžíce škrobu
Postup přípravy receptu Dvoudenní kuřecí pekáč:
Zeleninu nakrájíme a dáme s olejem na pekáč a promícháme. Kuře osolíme, opepříme, dáme na zeleninu a dáme do trouby na 180 stupňů. Cca po deseti minutách přilijeme vývar, na prsíčka dáme slaninu a dáme péct. Po patnácti minutách poléváme šťávou. Když jsou kuřata měkká, přilijeme skleničku rozmíchaného škrobu ve vodě, promícháme se zeleninou a šťávou a dáme ještě cca na 15 minut do trouby. Jako příloha je dobrá rýže, brambory, těstoviny, chleba....
Tohle jídlo dělám, když vím, že druhý den nestíhám vařit - je to dobré prakticky s čímkoli a když dojde maso, není problém jíst jen tu šťávu se zeleninou (třeba se šťouchanými brambory, nebo jen s chlebem), protože je moc dobrá. A tak vlastně máme oba dny jiné jídlo - jeden den kuře a druhý dušenou zeleninu s dobrou šťávou...
Fotky receptu Dvoudenní kuřecí pekáč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!