Použité suroviny receptu Enchiladas s kysanou smetanou :
400 ml kysané smetany
| 8 ks jarní zelené cibulky
| kmín
| 600 g čedaru
| slunečnicocý olej
| 12 ks tortil
| omáčka z červených paprik např. Salsa de chije Rojo
Postup přípravy receptu Enchiladas s kysanou smetanou :
Smícháme kysanou smetanu, drobně sekané cibulky, kmín a 200 g jemně strouhané sýra. Tortilly osmažíme a omočíme v omáčce z paprik. Do vymaštěného pekáčku dáme dvě tortilly tak, aby se poloviny překrývaly a středem vyplňovaly dolní hranou kratší stranu pekáčku. Do tortill vložíme asi 6 lžic náplně ze smetany, cibulek a sýra a horní kraje tortill přehneme přes náplně. Podobně plníme i ostatní tortilly.
Zbývající sýr nastrouháme nahrubo a posypeme jím enchiladas v pekáčku. Zapékáme v troubě 200 °C horké asi 20 minut.
Podáváme v pekáčku, ozdobené vychlazenou kysanou smetanou a drobně sekanou jarní cibulkou i se zelenými částmi.
Fotky receptu Enchiladas s kysanou smetanou :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!