Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 300 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 21.04. 2025
Dnes má svátek Alexandra
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Filigránová bábovka

fotka Filigránová bábovka
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 70 min
Hodnocení:  ++++-_____
Počet hodnocení: 18

Použité suroviny receptu Filigránová bábovka:

6 vejce  | 230 g cukr  | 2 vanilkový cukr  | 250 ml mléko  |  rum  |  citronová kůra  | 500 g polohrubá mouka  | 1 prášek do pečiva  | 2 lžíce kakao

Postup přípravy receptu Filigránová bábovka:

Žloutky vyšleháme s cukrem a máslem do pěny. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, kůru z 1 citronu, mléko, rum a sníh z bílků. 1/3 těsta obarvíme kakaem. Větší formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme moukou (nebo pro obměnu pískovým cukrem). Do formy dáme trochu světlého těsta. Pak postupně střídáme tmavé a světlé těsto, které do formy záměrně dáváme po 4 lžících. Tzn. měli bychom vytvořit cca 5-6 i více pater. Pečeme cca 50 minut při 170 °Ć. Bábovka je upečená, když po zapíchnutí špejle do těsta zůstane špejle čistá. Bábovku pocukrujeme. Po rozkrojení je patrná krásná struktura bábovky.



Fotky receptu Filigránová bábovka:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Filigránová bábovka
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles