1 kg ryb (makrela, treska, mořská štˇika, i sladkov.ryby)
| 4 lžíce olivového oleje
| 1 velká cibule
| 1 malý pór
| 3 stroužky česneku
| 2 větší rajčata
| 1/2 lžičky drceného fenyklu
| 1-2 bobkové listy
| 1/2 lžičky sušené pomerančové kůry
| 1 lžička saturejky
| 1/2 lžičky tymiánu
| špetka šafránu
| 1 dl bílého vína
| sůl, pepř
Postup přípravy receptu Francouzská bujabéza:
Očištěné ryby vložíme do 1,5 l osolené
vody a prudce vaříme 10 minut. Na oleji
osmažíme nakrájenou zeleninu a přidáme do
polévky s kořením a vínem. Ještě vaříme asi
20 minut. Pak polévku scedíme, na talíř dáme
po porci a ryb a zalijeme.
Nejprve se sní tekutá část, pak ryby se zeleninou.
To se doplní ailloli (což je majonéza bohatě ochucená
česnekem a pepřem). Podáváme s bílou bagetou.
Fotky receptu Francouzská bujabéza:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!