Jeřabiny - nejoblíbenější receptyJeřabiny - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.09. 2025
Dnes má svátek Jaromír
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Frgále

fotka Frgále
Vložil:
Porcí:5
Doba přípravy: 45 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Frgále:

350 g polohrubé mouky  | 60 g másla  | 40 g moučkového cukru  | 2 žloutky  | 120 ml vlažného mléka  | 20 g čerstvého droždí  |  špetka soli  | Drobenka:  | 80 g másla  | 100 g hladké mouky  | 70 g krupicového cukru  | Náplň: povidlová, tvarohová, maková, ...

Postup přípravy receptu Frgále:

Do misky nalijeme polovinu mléka, přidáme droždí, lžičku cukru a necháme vzejít kvásek. Zbytek cukru utřeme s máslem a žloutky. Přidáme kvásek, mouku se solí, zbytek mléka a zamícháme. Na vále vypracujeme vláčné těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme asi hodinu kynout. Mezitím si připravíme drobenku: všechny přísady zpracujeme v misce rukama. Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny, každou znovu propracujeme a necháme ještě 1/4 hodiny kynout. Pak každý bochánek rozválíme do kulatého tvaru a vytáhneme, aby bylo co nejtenčí (asi 1/2 cm). Placky položíme na plech s papírem na pečení a naneseme na ně nádivku až do krajů. Posypeme drobenkou, necháme ještě 10 minut kynout a pak upečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.



Fotky receptu Frgále:

Frgále
Frgále
Frgále
Frgále
Frgále
Frgále
Fotky vložil: damami,Mangovka 
Hodnocení receptu Frgále
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !