Použité suroviny receptu Grapefruitový rosol s jahodami:
4 grapefruity
| 500 g želírovacího cukru
| 250 g jahod
| šťávu z 1 citronu
Postup přípravy receptu Grapefruitový rosol s jahodami:
Ze dvou grepů vymačkáme šťávu a přivedeme do varu. Zbylé dva grepy oloupeme, dužinu nakrájíme na tenké plátky a přidáme je spolu s jahodami nakrájenými na kousky a citronovou šťávu k vařící se grepové šťávě. Několik minut poaříme a během varu sbíráme pěnu, která se tvoří na hladině. Pak po částech vmícháme želírovacícukr a ještě asi 4 minuty zvolna povaříme. Horký rosol naplníme do nahřátých manších sklenic, pevně uzavřeme a necháme vychladnout dnem vzhůru.
Fotky receptu Grapefruitový rosol s jahodami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!