Vložil: | pezotka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 32 |
|
|
Použité suroviny receptu Hrachová polévka jemná:
1 bal. hrášek mražený
| 10 dkg másla
| 1 střední cibule
| na zasypání hl. mouku
| 1-2 stroužky česneku
| sůl
| bílý pepř
Postup přípravy receptu Hrachová polévka jemná:
Na kostky nakrájenou cibuli vložíme do hrnce s rozehřátým máslem a necháme zpěnit, zasypeme hladkou moukou, kterou za stáleho míchání osmahneme do zlatova (jako jíšku) Nesmí se spálit ani cibulka! Tu zalijeme vroucí vodou doplníme po troškách cca do 2 litrů. Když se to vše vaří, nasypeme 3/4 sáčku mraženého hrášku a podle chuti dosolíme. Po změknutí přecedíme a hrášek rozmixujeme a zase vrátíme do polévky. Na závěr přidáme zbytek zmrzlého hrášku a cca 0,5 cm másla pro zjemnění.
Můžeme přidat špetku bílého pepře, nebo kdo má rád ostré může i pepř černý. Podáváme s opečenou houskou na kostičky
Fotky receptu Hrachová polévka jemná:
Fotky vložil: MichelePrg,Olča4,Ježíšek,hlouskova,damami,Marci7,oko