(forma na srnčí hřbet)
| 2 ks větší jablka
| hrst rozinek
| 2 lžičky mlété skořice
| 4 ks vejce
| 1 ks vanilkový cukr
| 80 g moučkového cukru
| 100 g změklého tuku (hery)
| 150 g hladké mouky
| 1 sáček kypřícího prášku do pečiva
| tuk
| hrubá mouka na vymazání a vysypání formy
Postup přípravy receptu Jablkový chlebíček:
Oloupaná jablka nastrouháme nahrubo a smícháme s rozinkami a skořicí. Necháme stát, dokud nevymícháme těsto. Do mísy dáme žloutky, vanilkový a moučkový cukr a změklý tuk. Šleháme asi 15 minut.
K vymíchanému těstu přidáme jablečnou směs, prosátou hladkou mouku a spráškem do pečiva a promícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a přimícháme jej do těsta.
Těsto rovnoměrně rozetřeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy, povrch pečlivě uhladíme a vložíme do vyhřáté trouby. Teplotu zmírníme na 150 stupňů a pečeme asi 40-50 minut.
Upečený chlebíček vyjmeme z trouby a necháme chvíli zchladnout. Pak jej opatrně vyklopíme z formy a pro ozdobu posypeme moučkovým cukrem. Hotový jablkový chlebíček můžeme přelít citronovou polevou.
Fotky receptu Jablkový chlebíček:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!