150 g polohrubé mouky
| 70 g másla
| 70 g cukru krystal,
| 2 lžíce kakaa
| 1 vejce
| půl sáčku kypřícího prášku do pečiva
| 120 ml mléka
| 350 g třešní (i kompot)
Postup přípravy receptu Kakaová bublanina:
Polohrubou mouku promícháme s práškem do pečiva, cukrem a kakaem. Máslo necháme změknout, vejce rozšleháme a vše přidáme spolu s vlažným mlékem do připravené směsi. Vyšleháme hladké těsto, které nalijeme do tukem vymazaného a moukou vysypaného pekáčku. Povrch poklademe třešněmi a bublaninu pečeme 8 minut v troubě předehřáté na 200 stupňů. Pak teplotu snížíme na 180 stupňů a dopékáme ještě asi 10 minut.
Fotky receptu Kakaová bublanina:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!