Použité suroviny receptu Katalánský pomerančový krém:
1 l mléka
| nastrouhaná kůra z 6 pomerančů
| 9 žloutků
| 200 g cukru
| 3 lžíce kukuřičného škrobu
| cukr na posypání
Postup přípravy receptu Katalánský pomerančový krém:
Mléko a kůru přivedeme k varu,odstavíme a necháme 2 hodiny stát. Mléko zvolna vaříme 10 minut. Žloutky a cukr dáme do žáruvzdorné mísy, postavíme nad vroucí vodu a šleháme, dokud nevznikne krém. Kukuřičný škrob rozpustíme v 5 lžících ochuceného mléka a vmícháme do zbývajícího mléka. Směs pak procedíme do žloutkové hmoty. Mísu s mléčnou směsí opět postavíme nad vroucí vodu a šleháme asi 20 minut, dokud nevznikne krém. Nesmí se vařit. Rozdělíme do osmi zapékacích misek a necháme vychladnout. Přikryjeme folií a dáme nejméně na 6 hodin do ledničky. Před podáváním posypeme cukrem. Kuchyňskou zahřívací pistolí nebo pod rozehřátým grilem cukr rozehřejeme a necháme zkaramelizovat.
Fotky receptu Katalánský pomerančový krém:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!