1/2 kg polohrubé mouky
| 42 g kvasnic
| špetka soli
| 2 vejce
| 1/4 l mléka
| 6 lžiček krystalu
| 1/8 kg stoprocentního tuku
| Nádivka:
| 250 g tvarohu
| žloutek
| rozinky
| cukr dle chuti
Postup přípravy receptu Korunové koláčky:
Z teplého mléka, cukru a kvasnic necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme mouku se solí, celá vejce a na hrubém struhadle nastrouhaný tuk. Vlijeme kvásek a zpracujeme ve vláčné těsto. Necháme pořádně vykynout. Lžící vykrajujeme kousky, plníme tvarohovou nádivkou, klademe na plech, potřeme vejcem a posypeme drobenkou. Ve vyhřáté troubě upečeme dorůžova.
Fotky receptu Korunové koláčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!