Postup přípravy receptu Kousky marinované ryby s bramborovými lupínky:
Nejdříve si připravíme marinádu: křen, sojovou omáčku, nasekanou chilli papriku a med smícháme. Pažitku očistíme, nakrájíme nadrobno a přidáme k marinádě. Rybu očistíme, omyjeme a osušíme, nakrájíme malé kousky, které vložíme do marinády a uložíme na 30 minut do lednice.
Nyní připravíme lupínky: brambory oškrábeme a pomocí loupáčku nakrájíme podélně tenké lupínky, které odložíme do studené vody.
Těstíčko: vejce rozšleháme s bílým vínem, přidáme mouku a špetku soli. Rybí filé vyjmeme z marinády a vložíme do těstíčka.
Rozpálíme olej ve fritovacím hrnci (správnou teplotu oleje poznáme, když do něj namočíme dřevěnou vařečku a vytvoří se malé bublinky). Jednotlivé kousky ryb v těstíčku fritujeme asi 7 minut. Osušíme na kuchyňské papírové utěrce a udržujeme v teple. Bramborové lupínky osušíme, fritujeme a opět osušíme (zbavíme přebytečného tuku) na utěrce. Servírujeme společně kousky ryb a bramborové lupínky.